Er dyrene mindre verdt ?

Hei tenkte jeg skulle dele en norsk innlevering jeg skrev på fredag, viktig sak. :

Er dyrene mindre verdt enn oss mennesker?
Cathrine Sørensen Oppgave 7

Tusenvis av dyr brukes hvert år til dyreforsøk i kosmetikkindustrien. Dette fortjener ikke dyrene. Slik trenger det heller ikke være. Du kan være med å redde forsøksdyrene ved å velge produkter fri for dyretesting! «?Det finnes ikke nøyaktig statistikk for hvor mange dyr som årlig dør i kosmetikktester, men at det kan dreie seg om millioner» skriver NOAH på sin nettside. Dette syns jeg er helt forferdelig å tenke på, at så mange dyreliv har gått tapt for at vi skal få de produktene vi ønsker.

 Det er flere organisasjoner rundt om i verden som jobber hardt for dyrene, og deres rettigheter. Det er også mange politikkere som meg som har dette som hjertesak, grunnen til at dette er min hjertesak er fordi dyrene ikke har en stemme, så jeg føler at jeg må væres dem stemme i politikken sånn at dem skal på rettferdighet.

 Hvor ille er det?
Det er mange forskjellige metoder de bruker for å teste prokutene på dyrene, jeg skal forklare litt om de mest brukte metodene
Øyetest ? Denne metoden blir brukt for å fastslå irritasjon av et stoff når det påføres direkte på øyet. Kaninen blir påtvunget stoffet i øynene i våken og bevisst tilstand. Kaninen er som oftest fastspent og har derfor ikke mulighet til å vri seg unna.
Hudirritasjontest- Denne metoden brukes for å undersøke giftigheten av substanser påført på huden. I forsøkene bruker de enten kaniner eller marsvin. Dyrene blir barbert og får skrapt opp huden på ryggen. Så blir stoffet som kan være giftig for huden påført på såret. Dyrene får ikke smertestillende.
Giftighetstest- Det finnes mange typer giftighetstester. En av dem går ut på å undersøke giftigheten av en dose substans på hele kroppen til dyret. Testen inkluderer ca 14-30 rotter. Rottene blir tvunget til å svelge eller inhalere stoffet. Nekter dem så blir stoffet injisert i dem. Rottene for verken smertestillende eller mat. Når testen er avsluttet drepes alle rottene.

Finnes det alternativer?
Det finnes alternativer til dyretesting, men grunnen til at alt for mange firmaer velger å teste sine produkter på dyr er fordi dette er det billigste. Menneskeceller han dyrkes på labben og brukes for å teste virkninger av kjemikalier. Det er også lov og bruke frivillige mennesker til testing, dette gir som oftest sikrere resultater enn det testing på dyr gjør. De menneskene som er villige til å bli testet på blir testet for irritaner som man vet at ikke er skadelig

Hvordan kan vi få en slutt på dette?
Om man er veldig imot dyretesting sånn som meg, så vet jeg at det er veldig frustrerende når politikerne ikke prioriterer denne saken så mye som det vi skulle ønske. Men en måte vi kan hjelpe dyrene på er å ikke kjøpe produkter som er testet på dyr. For om mange personer ungår å kjøpe dyretestede produkter så vil ikke ønske om de produktene være like sterke og da vil firmaene gå konkurs og da blir det et firma mindre om tester på dyr. Det beste hadde jo selvfølgelig vært om flere politikkere hadde hatt denne som en hjertesak sånn som meg, men sånn er det ikke så da må man bare gjøre det beste man kan for å gjøre en forskjell og for å bli hørt.

 Konklusjon
Er nok ikke å legge sjult på at dette er noe jeg er veldig imot og jeg kjemper veldig hardt for å gjøre enn forskjell. Dyrene er en stor grunn til at jeg er aktiv i politikken, det gir meg en grunn til å kjempe. Selvom jeg ikke alltid blir hørt og tatt på alvor så gir jeg meg aldri før det blir bedre og jeg gleder meg til den dagen det skjer og jeg kan fortelle mine barnebarn at jeg var med på å hjelpe de stakkars dyrene.

La meg tenne på en FpU-kar

I Karpe Diem sin sang Ok, så synger de "jeg har fyrstikker la meg tenne på en Fpu-kar". 

Dette har jo skapt mye uro, Frp ville boikotte gruppa fra en konsert i Stavanger for eksempel, pga de mener gruppa oppfordrer til vold med musikken sin!
Jeg er jo selv Auf`er og er jo ikke super fan av frp, men jeg ville blitt litt provosert tror jeg om de hadde synget Auf`kar isteden for FpU`kar!
Det jeg egentlig syns er verst er at FpU er en ungdomsoranisasjon, med UNGDOMMER ! jeg syns det  hadde vært "bedre"(ikke missforstå)hvis de hadde sagt frp.
For da går de iværtfall etter voksenpartiet og ikke ungdommene! 

Jeg må bare slenge med på slutten at jeg liker Karpe Diem, men den ok sangen var litt drøy !


Dyretesting #1

Jeg må bare begynne dette innlegget med å si ,at jeg syns virkelig ikke dyr skal trenge å lide for vår "skjønnhet"


Jeg syns det er så vondt å tenke på at en liten kanin, ape, rotte eller andre søte dyr har gjennomgått så mange smertefulle forsøk, å all den smerten de har i lang tid etterpå bare får at jeg skal få mørkere øyenvipper feks. Det er helt jævlig..Jeg personlig er en dyreelsker, og er ikke intressert i å støtte dyretesting.
Så det første jeg gjorde når jeg komme hjem fra sommerferie igår var å legge frem to bokser, den ene la jeg produkter som er testet på dyr, og i den andre la jeg produkter som ikker er testet på dyr.. For jeg syns det blir sløseri å bare kaste produktene som er helt fulle, da er det bedre å bruke opp produktene og deretter kaste og aldri kjøpe produkte om igjen. Ved å ikke kjøpe produkter som er dyretestet, støtter du heller ikke denne metoden. 
Så hvis mange slutter å kjøpe disse dyretestede produktene så blir firmaene ettervært tvunget til å slutte med det. Det er derfor jeg syns det er så utrolig viktig at folk sprer kunnskap om dyretesting. Gjør som meg og se videoer på youtube, jeg vet at de er helt forferdelige,men hvis du bruker dyretestede produkter og ikke klarer å se ferdig disse filmene fordi de er så forferdelige.. Da burde du tenke litt over hva du driver med. Jeg gråter fosser når jeg ser sånne videoer, men annet hadde vært umennskelig!  

Litt fakta om dyretesting:
- Norge tester ikke kosmetikk selv, men importerer dyretestede produkter og ingredienser som skal brukers til produksjon av kosmetikk.
- Selskaper som tester på dyr, vil sjelden innrømme det. De prøver seg med bortforklaringer.
- Fra 2013 skulle det etter planen være forbudt å markedsføre all kosmetikk som har blitt dyretestet, men i 2010 ble det klart at sterke krefter i EU ønsker å utsette dette forbudet.
 


LAST NED APPEN "DYRETESTET" DER KAN DU SØKE PÅ PRODUKTER Å SE OM DET ER TESTET PÅ DYR !
 NAVNE DITT HER

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: E-POST HERFollow on Bloglovin
hits