Er dyrene mindre verdt ?

Hei tenkte jeg skulle dele en norsk innlevering jeg skrev på fredag, viktig sak. :

Er dyrene mindre verdt enn oss mennesker?
Cathrine Sørensen Oppgave 7

Tusenvis av dyr brukes hvert år til dyreforsøk i kosmetikkindustrien. Dette fortjener ikke dyrene. Slik trenger det heller ikke være. Du kan være med å redde forsøksdyrene ved å velge produkter fri for dyretesting! «?Det finnes ikke nøyaktig statistikk for hvor mange dyr som årlig dør i kosmetikktester, men at det kan dreie seg om millioner» skriver NOAH på sin nettside. Dette syns jeg er helt forferdelig å tenke på, at så mange dyreliv har gått tapt for at vi skal få de produktene vi ønsker.

 Det er flere organisasjoner rundt om i verden som jobber hardt for dyrene, og deres rettigheter. Det er også mange politikkere som meg som har dette som hjertesak, grunnen til at dette er min hjertesak er fordi dyrene ikke har en stemme, så jeg føler at jeg må væres dem stemme i politikken sånn at dem skal på rettferdighet.

 Hvor ille er det?
Det er mange forskjellige metoder de bruker for å teste prokutene på dyrene, jeg skal forklare litt om de mest brukte metodene
Øyetest ? Denne metoden blir brukt for å fastslå irritasjon av et stoff når det påføres direkte på øyet. Kaninen blir påtvunget stoffet i øynene i våken og bevisst tilstand. Kaninen er som oftest fastspent og har derfor ikke mulighet til å vri seg unna.
Hudirritasjontest- Denne metoden brukes for å undersøke giftigheten av substanser påført på huden. I forsøkene bruker de enten kaniner eller marsvin. Dyrene blir barbert og får skrapt opp huden på ryggen. Så blir stoffet som kan være giftig for huden påført på såret. Dyrene får ikke smertestillende.
Giftighetstest- Det finnes mange typer giftighetstester. En av dem går ut på å undersøke giftigheten av en dose substans på hele kroppen til dyret. Testen inkluderer ca 14-30 rotter. Rottene blir tvunget til å svelge eller inhalere stoffet. Nekter dem så blir stoffet injisert i dem. Rottene for verken smertestillende eller mat. Når testen er avsluttet drepes alle rottene.

Finnes det alternativer?
Det finnes alternativer til dyretesting, men grunnen til at alt for mange firmaer velger å teste sine produkter på dyr er fordi dette er det billigste. Menneskeceller han dyrkes på labben og brukes for å teste virkninger av kjemikalier. Det er også lov og bruke frivillige mennesker til testing, dette gir som oftest sikrere resultater enn det testing på dyr gjør. De menneskene som er villige til å bli testet på blir testet for irritaner som man vet at ikke er skadelig

Hvordan kan vi få en slutt på dette?
Om man er veldig imot dyretesting sånn som meg, så vet jeg at det er veldig frustrerende når politikerne ikke prioriterer denne saken så mye som det vi skulle ønske. Men en måte vi kan hjelpe dyrene på er å ikke kjøpe produkter som er testet på dyr. For om mange personer ungår å kjøpe dyretestede produkter så vil ikke ønske om de produktene være like sterke og da vil firmaene gå konkurs og da blir det et firma mindre om tester på dyr. Det beste hadde jo selvfølgelig vært om flere politikkere hadde hatt denne som en hjertesak sånn som meg, men sånn er det ikke så da må man bare gjøre det beste man kan for å gjøre en forskjell og for å bli hørt.

 Konklusjon
Er nok ikke å legge sjult på at dette er noe jeg er veldig imot og jeg kjemper veldig hardt for å gjøre enn forskjell. Dyrene er en stor grunn til at jeg er aktiv i politikken, det gir meg en grunn til å kjempe. Selvom jeg ikke alltid blir hørt og tatt på alvor så gir jeg meg aldri før det blir bedre og jeg gleder meg til den dagen det skjer og jeg kan fortelle mine barnebarn at jeg var med på å hjelpe de stakkars dyrene.


  1 kommentarer på "Er dyrene mindre verdt ?"

Postet av: Elise Karlstrøm Bjørnstad
Jeg klarer faktisk ikke å lese hvordan dyrene blir testen. Ligger for øyeblikket med en pus i fanget. HATER dyremishandling.
21.10.2013, 20:25
URL: http://www.elisebear.blogg.no

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Follow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on Bloglovin


NAVNE DITT HER

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: E-POST HERFollow on Bloglovin
hits